Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Szybkie i aromatyczne danie, wspaniałe na obiad lub kolację. Dzięki plastrom boczku, delikatne piersi kurczaka nabierają bardzo wyrafinowanego smaku.
W sezonie na truskawki proponujemy skromny i smaczny deser -naleśniki z serki...
Odsłon: 67
...z zimnego piekarnika. To tak nie do końca. Normalnie jak robimy ciasto, t...
Odsłon: 289
"Special fried rice" to potrawa chińska i ma wiele wariantów. Do specjalnego...
Odsłon: 86
Potrawka z kurczakiem z mieszanką warzyw to kwintesencja domowego ciepła i wy...
Odsłon: 177
W sezonie na truskawki proponujemy skromny i smaczny deser -naleśniki z serki...
Odsłon: 67
...z zimnego piekarnika. To tak nie do końca. Normalnie jak robimy ciasto, t...
Odsłon: 289
"Special fried rice" to potrawa chińska i ma wiele wariantów. Do specjalnego...
Odsłon: 86
Potrawka z kurczakiem z mieszanką warzyw to kwintesencja domowego ciepła i wy...
Odsłon: 177
Składniki
Filety myjemy i osuszamy papierowym ręcznikiem. Następnie dzielimy na połówki.
Do 3 łyżek oleju dodajemy łyżkę curry i tak przygotowaną marynatą nacieramy mięso. Kurczaka przekładamy do miski, posypujemy solą do smaku i zalewamy jogurtem. Następnie wkładamy do lodówki na ok 2h.
Filety wyjmujemy z marynaty i każdą z połówek owijamy dwoma plasterkami boczku.
Układamy na rozgrzanej patelni, posypujemy kolorowym pieprzem i smażymy z obu stron - na złoto.
Smacznego :)