Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pyszny, aromatyczny o wyjątkowym smaku, doskonały do przyrządzania zimnych jak i ciepłych napoi.
Dzisiaj prosta pieczeń wieprzowa pieczona na patelni. Pieczeń bardzo miękka i...
Odsłon: 82
Wszyscy uwielbiają pierogi. Wykorzystałam mięso wołowe z rosołu i świeże podg...
Odsłon: 3325
Rabarbar dobrze sprawdza się w plackach. Polecam.
Odsłon: 1167
Dzisiaj prosta pieczeń wieprzowa pieczona na patelni. Pieczeń bardzo miękka i...
Odsłon: 82
Wszyscy uwielbiają pierogi. Wykorzystałam mięso wołowe z rosołu i świeże podg...
Odsłon: 3325
Rabarbar dobrze sprawdza się w plackach. Polecam.
Odsłon: 1167
Składniki
Pigwy (u mnie jabłkowe) umyć i wycisnąć sok w sokowirówce. Następnie mętny sok przefiltrować, np. przez lnianą ściereczkę. Do takiego soku dodać cukier (na 3 l soku ok. 750 g cukru) i zagotować. Gotowy sok przelać do wyparzonych butelek i odstawić do zamknięcia i wystygnięcia do góry dnem.