Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Obiad w kilka chwil? O, tak! Makaron zawsze sprawdza się ;)
Aksamitny, lekki, apetyczny, rozpływa się w ustach. Deser podałam w słoiczkac...
Odsłon: 730
Prosty do upieczenia, smaczny, utrzymujący długo świeżość chleb pieczony na s...
Odsłon: 136
Aksamitny, lekki, apetyczny, rozpływa się w ustach. Deser podałam w słoiczkac...
Odsłon: 730
Prosty do upieczenia, smaczny, utrzymujący długo świeżość chleb pieczony na s...
Odsłon: 136
Składniki
Makaron gotujemy wg przepisu zawartego na opakowaniu. Pory kroimy w piórka, podsmażamy na maśle, dodajemy wino i dusimy pod przykryciem przez 10 min. Do całości dodajemy śmietankę, lekko zagęszczamy. Do smaku doprawiamy solą i pieprzem. Do sosu przekładamy makaron, razem podgrzewamy przez 3-4 min. Podajemy z natką pietruszki.