Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pasta is our love. Szybko, smacznie i zdrowo. Polecamy książkę Pasta i basta! Dziękujemy Smakerowi za wspaniały prezent <3
O tej porze roku kupujemy ogromne pęczki pachnącego, świeżego koperku. Co zro...
Odsłon: 162
Pyszny i prosty do przyrządzenia przepis na Tonkatsu, czyli schab po japońsku...
Odsłon: 190
O tej porze roku kupujemy ogromne pęczki pachnącego, świeżego koperku. Co zro...
Odsłon: 162
Pyszny i prosty do przyrządzenia przepis na Tonkatsu, czyli schab po japońsku...
Odsłon: 190
Składniki
Makaron gotujemy al dente. Czosnek obieramy i dobro siekamy. Pomidory sparzamy, obieramy ze skórki, usuwamy gniazda nasienne i kroimy w większe kawałki. Na rozgrzanej oliwie podsmażamy czosnek, sardele i peperoncini. Następnie dodajemy oliwki, kapary i pomidory. Smażymy ok. 10 min do lekkiego zgęstnienia. Do sosu dodajemy odcedzony makaron i posiekaną natkę. Wszystko dokładnie mieszamy. Podajemy od razu.