Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
coś dla czekoholików;)
Tradycyjna, szybka i niezawodna przekąska, sprawdzi się również dla niespodzi...
Odsłon: 538
Syrop z kwiatów z czarnego bzu wzmacnia nasz organizm i wspomaga walkę z wiru...
Odsłon: 3854
Piersi kurczaka nadziewane serem i zielonymi szparagami, zawinięte w plastry...
Odsłon: 171
Wyśmienita sałatka z ogórków małosolnych, młodej cebuli dymki i pomidorów mal...
Odsłon: 729
Polecam bardzo smaczne, pulchne, mięciutkie rozpływające się w ustach mini pą...
Odsłon: 143
Tradycyjna, szybka i niezawodna przekąska, sprawdzi się również dla niespodzi...
Odsłon: 538
Syrop z kwiatów z czarnego bzu wzmacnia nasz organizm i wspomaga walkę z wiru...
Odsłon: 3854
Piersi kurczaka nadziewane serem i zielonymi szparagami, zawinięte w plastry...
Odsłon: 171
Wyśmienita sałatka z ogórków małosolnych, młodej cebuli dymki i pomidorów mal...
Odsłon: 729
Polecam bardzo smaczne, pulchne, mięciutkie rozpływające się w ustach mini pą...
Odsłon: 143
Składniki
Zimne masło siekaj z mąką i cukrem. Dodaj kakao i jajko. Zagnieść ciasto. Nagrzej piekarnik do 175 stopni. Wysmaruj formę do tarty masłem. Rozwałkuj ciasto na papierze do pieczenia starając się zachować kształt koła. Przenieś ciasto do formy, tak aby papier do pieczenia znalazł się na górze. Dociśnij ciasto do formy. Papier dociąż specjalnymi kamykami lub kawałkami jabłka czy ziemniaka (aby dno się nie odkształciło) i wstaw do pieca na 10 min. Po tym czasie usuń dociążenie i piecz jeszcze kolejne 10min. Wyciągnij z pieca i pozostaw w formie do wystygnięcia.
W rondlu rozpuść czekoladę ze śmietanką. Wylej masę na przestudzony spód i od razu udekoruj gęsto malinami. Wstaw do lodówki na kilka godzin. Można z wierzchu posypać cukrem pudrem