Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
łatwa i szybka w przygotowaniu, delikatna, nie za słodka tarta z dużą ilością borówek ... pycha :-)
Młoda kapusta z pieczarkami i kiełbasą duszona na szybko jako dodatek do obia...
Odsłon: 96
Cześć, chciałabym się z wami podzielić przepisem na pyszne, puszyste kopytka....
Odsłon: 313
Syrop z kwiatów czarnego bzu ma piękny aromat, jest smaczny, a co najważniejs...
Odsłon: 42
Ulubione ciasto mojej rodziny, możesz użyć dowolnych owoców ale z truskawkami...
Odsłon: 583
Polecam bardzo smaczne, pulchne, mięciutkie rozpływające się w ustach mini pą...
Odsłon: 822
Młoda kapusta z pieczarkami i kiełbasą duszona na szybko jako dodatek do obia...
Odsłon: 96
Cześć, chciałabym się z wami podzielić przepisem na pyszne, puszyste kopytka....
Odsłon: 313
Syrop z kwiatów czarnego bzu ma piękny aromat, jest smaczny, a co najważniejs...
Odsłon: 42
Ulubione ciasto mojej rodziny, możesz użyć dowolnych owoców ale z truskawkami...
Odsłon: 583
Polecam bardzo smaczne, pulchne, mięciutkie rozpływające się w ustach mini pą...
Odsłon: 822
Składniki
Ciasto kruche: (można upiec dzień wczesniej) Wszystkie składniki szybko zagnieść, ciasto zawinąć w folię i schłodzić w lodówce ok. 30 min. Rozwałkować i wylepić nim wysmarowaną tłuszczem formę do tarty (27cm). Ponakłuwać gęsto widelcem i piec w temp. 190 stopni ok. 15 min. Borówki umyć, osuszyć (użyłam mrożonych, nie rozmrażałam ich wcześniej). Jajka roztrzepać w misce z cukrem, dodać śmietanę, dokładnie wymieszać. Na podpieczony spod wysypać borówki, zalać je śmietanową masą, delikatnie wyrównać. Piec ok. 45-50 min. w temp. 190 stopni. Wystudzić. Schłodzić w lodówce kilka godzin.
Smacznego :-)