Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Poznaj przepis na cytrynowe tosty.
Czy grecka sałatka z krewetkami to dobre zestawienie? Oczywiście! Usmaż krewe...
Odsłon: 840
Szybkie i niezwykle proste w przygotowaniu ciasto z dodatkiem truskawek. Wart...
Odsłon: 189
Wynajęcie Michelle Morana ( ten z kulinarnych programów i reklam w telewizji...
Odsłon: 34
Czy grecka sałatka z krewetkami to dobre zestawienie? Oczywiście! Usmaż krewe...
Odsłon: 840
Szybkie i niezwykle proste w przygotowaniu ciasto z dodatkiem truskawek. Wart...
Odsłon: 189
Wynajęcie Michelle Morana ( ten z kulinarnych programów i reklam w telewizji...
Odsłon: 34
Składniki
Piekarnik rozgrzewamy do 180 stopni. W oddzielnej misce ubijamy białko z cukrem na sztywną pianę.
Powoli dodajemy migdały, sok i skórkę z cytryny, skórkę pomarańczową.
Całość mieszamy i ubijamy na gładką jednolitą masę. Przygotowujemy brytfankę, wykładamy ją papierem do pieczenia.
Układamy na niej naszą chałkę i smarujemy wierzch chałki masą cytrynowo-migdałową
Wstawiamy do piekarnika i pieczemy około dziesięciu minut, aż tosty się zarumienią
Tosty najlepiej smakują na ciepło. Idealnie pasuje do tostów świeżo wyciskany sok z pomarańczy