Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Życzenie urodzinowe Syna spełnione. :)
Smaczne, soczyste z chrupiącą skórką, zasmakują każdemu. W takie marynacie mo...
Odsłon: 67
W gorące dni nie można zapomnieć o piciu dużej ilości płynów. W ciągu dnia wa...
Odsłon: 22
Ciasto jest bardzo łatwe i szybkie (nie licząc czasu tężenia) do przygotowani...
Odsłon: 74
Proste danie z nóżek drobiowych marynowanych w aromatycznych przyprawach. Kur...
Odsłon: 106
Smaczne, soczyste z chrupiącą skórką, zasmakują każdemu. W takie marynacie mo...
Odsłon: 67
W gorące dni nie można zapomnieć o piciu dużej ilości płynów. W ciągu dnia wa...
Odsłon: 22
Ciasto jest bardzo łatwe i szybkie (nie licząc czasu tężenia) do przygotowani...
Odsłon: 74
Proste danie z nóżek drobiowych marynowanych w aromatycznych przyprawach. Kur...
Odsłon: 106
Składniki
Jajka zalać wrzątkiem i ubijać z cukrem na puszystą masę. Delikatnie dodać mąki wymieszane z proszkiem. Piec 30 minut w temp. 160 stopni (tortownica mała, o średnicy 16 cm).
Schłodzoną śmietankę ubić z cukrem pudrem i śmietan-fixem.
Biszkopt przekroić na 3 blaty. Posmarować je kremem śmietanowym i przekładać truskawkami. Kremem i truskawkami ozdobić także wierzch i boki torciku.
Schłodzić w lodówce przez kilka godzin.
Smacznego!