Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pyszne śniadanie na weekend.
Deser którym chciałabym się z Wami podzielić to proste ciasto bez pieczenia....
Odsłon: 4461
Szybka i smaczna
Odsłon: 435
Nie ma nic smaczniejszego niż bób w sezonie!
Odsłon: 161
Dzisiaj przygotowałam zapiekanki , które bardzo lubimy. Przygotowałam je troc...
Odsłon: 355
Pyzy to potrawa pochodząca z kresów wschodnich, popularna na Mazurach, Suwals...
Odsłon: 587
Deser którym chciałabym się z Wami podzielić to proste ciasto bez pieczenia....
Odsłon: 4461
Szybka i smaczna
Odsłon: 435
Nie ma nic smaczniejszego niż bób w sezonie!
Odsłon: 161
Dzisiaj przygotowałam zapiekanki , które bardzo lubimy. Przygotowałam je troc...
Odsłon: 355
Pyzy to potrawa pochodząca z kresów wschodnich, popularna na Mazurach, Suwals...
Odsłon: 587
Składniki
Wykonanie: Jaja rozbijamy z mlekiem i wodą, dodajemy mąkę- mieszamy , solimy do smaku i smażymy naleśniki. Wykonanie nadzienia: Owoce lekko dusimy widelcem i zasypujemy galaretką, następnie masę owocową przekładamy na patelnię i rozgrzewamy ją do połączenia się składników. Nadzienie owocowe nakładamy na usmażone naleśniki. W między czasie przygotowujemy sos waniliowy: do mleka dodajemy jajka i przyprawiamy cukrem wanilinowym. W szklanym naczyniu żaroodpornym piętnujemy naleśniki z owocami i całość zalewamy sosem waniliowym. Zapiekamy w piekarniku w temperaturze 180 stopni przez 20 min. Deser podajemy na zimno lub ciepło z bitą śmietaną.