Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis znalazłam w jakieś gazecie, nie miał zdjęcia, ale wyobrażałam sobie, że musi wyglądać i smakować jak z bajki:) Nie pomyliłam się! Mój jest kwadratowy, bo lubię, żeby było inaczej;)
W niecałe 15 minut można przyrządzić ciepłe danie, kiedy nie ma za wiele czas...
Odsłon: 74
Rozpływają się w ustach. Klasyka w wiosennym wydaniu.
Odsłon: 10576
Szybkie i proste babeczki z tartym jabłkiem bez użycia miksera.
Odsłon: 239
Sałatka ze świeżymi warzywami, słodko-kwaśnym granatem i chrupiącymi falafela...
Odsłon: 60
Obiad który lubię. Smażone żeberka mięciutkie i smaczne z kluskami śląskimi i...
Odsłon: 194
W niecałe 15 minut można przyrządzić ciepłe danie, kiedy nie ma za wiele czas...
Odsłon: 74
Rozpływają się w ustach. Klasyka w wiosennym wydaniu.
Odsłon: 10576
Szybkie i proste babeczki z tartym jabłkiem bez użycia miksera.
Odsłon: 239
Sałatka ze świeżymi warzywami, słodko-kwaśnym granatem i chrupiącymi falafela...
Odsłon: 60
Obiad który lubię. Smażone żeberka mięciutkie i smaczne z kluskami śląskimi i...
Odsłon: 194
Składniki
Tortownicę lub inną formę wyłożyć folią aluminiową. Ciastka pokruszyć i wymieszać z roztopionym masłem, wyłożyć na spód tortownicy i ugnieść. Całość schłodzić.
Wszystkie składniki masy serowej miksujemy razem na gładką masę, na końcu dodajemy jajka. Masę serową wylać na schłodzony wcześniej spód.
Piec w temperaturze 180ºC przez około 55 minut ( nie pieczemy do tzw. suchego patyczka).
Polewę przygotowujemy wg przepisu na opakowaniu. Jeśli jednak wybraliśmy wersję z polewą czekoladową, to robimy tak: - obie czekolady - czarną i białą, rozpuszczamy w kąpieli wodnej, oczywiście w osobnych naczyniach. Najpierw polewamy białą, bo tej mamy więcej, tak aby pokryła nam dokładnie całą powierzchnie sernika. Potem z polewy czarnej tworzymy dekorację:) Ja udekorowałam całość borówkami, pięknie wyglądają:)