Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Ten przysmak ma z tego co zdążyłam zaobserwować wiele nazw. Ta jest chyba najbardziej obrazowa i adekwatna do tego wypieku. Zrobienie usteczek zajmuje kilka minut. Zagniecenie ciasta, rozwałkowanie i wykrawanie szklanką kółeczek. Najwięcej czasu z tego wszystkiego zajmie nam chyba obieranie i krojenie jabłek. Ciastka nie są zbyt słodkie, dlatego przed podaniem warto je obsypać cukrem pudrem! Z podanej porcji wychodzą dwie duże blaszki.
Beza Pavlova należy do jednych z najtrudniejszych w przygotowaniu ciast, któr...
Odsłon: 2308
Kruche ciasto, które doskonale nadaje się do tart na słodko. Uniwersalny, pro...
Odsłon: 34
Beza Pavlova należy do jednych z najtrudniejszych w przygotowaniu ciast, któr...
Odsłon: 2308
Kruche ciasto, które doskonale nadaje się do tart na słodko. Uniwersalny, pro...
Odsłon: 34
Składniki
Zagniatamy elastyczne ciasto z twarogu, mąki i masła. Jabłka kroimy w ósemki. Ciasto wałkujemy na grubość około 3mm na stolnicy podsypanej mąką. Plasterki jabłek układamy na krążkach i składamy je wpół nie zlepiając brzegów tak jak w pierogach. Ciastka pieczemy na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia w temperaturze 180 stopni do zezłocenia czyli około 25 minut. Wyjmujemy z piekarnika i studzimy, przed podaniem posypujemy cukrem pudrem.