Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Arbuz z kardamonową czekoladą i argentyńskim winem.
Filet z kurczaka wędzony na gorąco, w 1 godzinę w grillo- wędzarni.
Odsłon: 96
Przygotuj się na wyjątkowy posiłek, który zaspokoi Twoje kulinarne pragnienia...
Odsłon: 212
Wykorzystaj ugotowane mięso i warzywa w rosole na pyszny farsz do pierogów lu...
Odsłon: 4767
Idealna sałatka na lunch do pracy lub kolację.
Odsłon: 83
Filet z kurczaka wędzony na gorąco, w 1 godzinę w grillo- wędzarni.
Odsłon: 96
Przygotuj się na wyjątkowy posiłek, który zaspokoi Twoje kulinarne pragnienia...
Odsłon: 212
Wykorzystaj ugotowane mięso i warzywa w rosole na pyszny farsz do pierogów lu...
Odsłon: 4767
Idealna sałatka na lunch do pracy lub kolację.
Odsłon: 83
Składniki
Arbuz przekroić na połowę i wydrążyć łyżką miąższ. Przełożyć do miski i zmiksować blenderem. Całość przecedzić do garnka przez gęste sito. Otrzymany sok, powinno go być około 900 ml, nastawić na gaz, dodać wino i cukier. Podgrzewać mieszając do zagotowania. Dodać żelatynę, wymieszać i już nie gotować. Wystudzić i do tężejącej galaretki dodać starte ( pokruszone) kawałeczki czekolady. Całość wlać do formy i wstawić do lodówki do całkowitego stężenia (około 5 godzin). Wyłożyć na paterę. Pokroić i podawać skropione aceto balsamico di Morena z listkiem mięty i czekoladą z kardamonem. Watermelon z dodatkiem hiszpańskiego wina Celebro nabiera wyjątkowego smaku.