Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Recykling warzywny! :) Czyli co zrobić z liśćmi botwiny...? Może wegańskie i bezglutenowe mini gołąbki? A do tego banalnie proste i pyszne.
Uwielbiam wszelkie zapiekanki i dania jednogarnkowe – mało roboty, mało zmywa...
Odsłon: 25
Kiedy myślimy o ekspresowej sałatce na grilla, myślimy o tym, aby nie była ta...
Odsłon: 1574
Pomysł na te naleśniki tkwił bardzo długo w głowie, ale inne potrawy wchodził...
Odsłon: 67
Duża ilość marchewki sprawi,że zupa pieczarkowa będzie miała ładny kolor i ci...
Odsłon: 283
Uwielbiam wszelkie zapiekanki i dania jednogarnkowe – mało roboty, mało zmywa...
Odsłon: 25
Kiedy myślimy o ekspresowej sałatce na grilla, myślimy o tym, aby nie była ta...
Odsłon: 1574
Pomysł na te naleśniki tkwił bardzo długo w głowie, ale inne potrawy wchodził...
Odsłon: 67
Duża ilość marchewki sprawi,że zupa pieczarkowa będzie miała ładny kolor i ci...
Odsłon: 283
Składniki
Kaszę jaglaną ugotować (przed ugotowaniem dwukrotnie przepłukać).
Marchewkę obrać, ugotować i zblendować do konsystencji puree z dodatkiem przypraw.
Rzodkiewkę pokroić, koperek poszatkować.
Wymieszać wszystkie składniki ze sobą.
Liście botwiny lekko obgotować przez 2 minuty.
Liście botwiny lekko osuszyć (ręcznikiem papierowym) i nakładać farsz, porządnie zawijając każdy z nich.
Gołąbki można poddusić na patelni z dodatkiem białego wina, bądź zrumienić na odrobinie oliwy z oliwy.
Całość podałam na plastrach pieczonej dyni i posypałam prażonymi pestkami dyni.