Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Aromatyczna, rozgrzewająca zupa.
Jak się zrobiło sos musztardowy, to trzeba go użyć, więc i trzeba wymyślać, c...
Odsłon: 360
Przygotuj fasolkę po bretońsku, według sprawdzonego przepisu. Będzie idealna...
Odsłon: 23629
Surówka "Wiosenka" to lekka, świeża i kolorowa kompozycja, idealna jako dodat...
Odsłon: 96
Jak się zrobiło sos musztardowy, to trzeba go użyć, więc i trzeba wymyślać, c...
Odsłon: 360
Przygotuj fasolkę po bretońsku, według sprawdzonego przepisu. Będzie idealna...
Odsłon: 23629
Surówka "Wiosenka" to lekka, świeża i kolorowa kompozycja, idealna jako dodat...
Odsłon: 96
Składniki
Grzyby zalać 2 litrami ciepłej wody na 40 minut. Gotować w tej samej wody w, której się moczyły, przez 45 min pod przykryciem. Ugotowane grzyby wyjąć i odłożyć, wywar przecedzić. Wywar warzywny ugotować z 1 litra wody i włoszczyzny.
Warzywa wyjąć, oba wywary połączyć, przyprawić do smaku. Dodać śmietanę wcześniej zahartowaną kilkoma łyżkami wywaru. Kaszę osobno ugotować, rozłożyć na talerze, zalać zupą dodać grzyby pokrojone w paski.