Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pyszna rozgrzewająca zupka i bardzo sycąca
Filet z kurczaka wędzony na gorąco, w 1 godzinę w grillo- wędzarni.
Odsłon: 13
Najlepsza wiosenna surówka z młodej kapusty, ogórka zielonego i czerwonej ceb...
Odsłon: 2665
Szybkie i smaczne danie takie smaki dzieciństwa, makaron z truskawkami i biał...
Odsłon: 1113
Filet z kurczaka wędzony na gorąco, w 1 godzinę w grillo- wędzarni.
Odsłon: 13
Najlepsza wiosenna surówka z młodej kapusty, ogórka zielonego i czerwonej ceb...
Odsłon: 2665
Szybkie i smaczne danie takie smaki dzieciństwa, makaron z truskawkami i biał...
Odsłon: 1113
Składniki
Fasole czerwoną, białą i kukurydzę konserwową wlewamy wraz z zalewą do garnka. zalewamy wodą tak aby całość przykryło, dorzucamy pare ziarenek ziela angielskiego i liść laurowy i gotujemy na małym ogniu. W tym czasie cebulę kroimy w drobną kostkę, a czosnek przeciskamy przez prase. Paprykę kroimy w kosteczkę. Na patelni rozgrzewamy łyżeczkę oleju kokosowego i dodajemy cebulę i czosnek. Gdy się lekko podsmażą dodajemy mięso mielone i smażymy. Po chwilo dodajemy paprykę czerwoną i czekamy jeszcze chwilę jak się lekko przesmaży. Całość przekładamy do gotującego się garnka i mieszamy. Patelkę zalewamy odrobiną wody i dodajemy łyżkę koncentratu pomidorowego. Mieszamy i dolewamy do naszego garnka. Na koniec wlewamy puszkę pomidorów, doprawiamy papryką czerwoną ostrą, kurkumą, solą i pieprzem. Gotujemy 15-20 minut do połączenia smaku. Zupka gotowa !