Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Może nietypowe jesienne smaki, ale równie rozgrzewające i apetyczne. Łatwe, proste w przygotowaniu <3
Soczyste w środku i chrupiące na zewnątrz udka z kurczaka to super pomysł na...
Odsłon: 1030
Kociołek wiejski, w odróżnieniu od innych przepisów na podobne dania, przygot...
Odsłon: 1205
Łatwe do zrobienia i szybkie do zjedzenia.
Odsłon: 12345
Soczyste w środku i chrupiące na zewnątrz udka z kurczaka to super pomysł na...
Odsłon: 1030
Kociołek wiejski, w odróżnieniu od innych przepisów na podobne dania, przygot...
Odsłon: 1205
Łatwe do zrobienia i szybkie do zjedzenia.
Odsłon: 12345
Składniki
Na rozgrzaną oliwę wrzucamy pokrojone w piórka pory, podsmażamy 5-6 min. Następnie dodajemy pokrojone w drobną kostkę ziemniaki, zalewamy bulionem i dusimy na wolnym ogniu 20 min. Zestawiamy z ognia, lekko studzimy i blendujemy na gładko. Do zupy dodajemy śmietanę i posiekany koperek, doprowadzamy do wrzenia. Do smaku doprawiamy solą i pieprzem. Podajemy z wędzonym łososiem.