Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Prosta zupa o niesamowitym, delikatnym smaku.
Kotlet z kurczaka jest znany, w różnych wariacjach smakowych, w całej Polsce....
Odsłon: 143
Wiosenne smaki. Polecam.
Odsłon: 161
Czy grecka sałatka z krewetkami to dobre zestawienie? Oczywiście! Usmaż krewe...
Odsłon: 1613
Kotlet z kurczaka jest znany, w różnych wariacjach smakowych, w całej Polsce....
Odsłon: 143
Wiosenne smaki. Polecam.
Odsłon: 161
Czy grecka sałatka z krewetkami to dobre zestawienie? Oczywiście! Usmaż krewe...
Odsłon: 1613
Składniki
Masło rozpuszczamy w garnku, dodajemy posiekaną cebulę, podsmażamy około 5 min. Zalewamy bulionem, dusimy pod przykryciem 15 min. Następnie zestawiamy, lekko studzimy i miksujemy. Do ostudzonego bulionu wrzucamy startą na dużych oczkach cukinię, gałkę muszkatołową, 1 łyżeczkę posiekanej mięty i gotujemy około 10 min. Następnie wlewamy mleko, sok z cytryny, doprawiamy do smaku solą oraz pieprzem. Zupę podgrzewamy (nie zagotowujemy). Zupę podajemy z posiekaną miętą.