Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepyszna zupa :-)
Tradycyjna, szybka i niezawodna przekąska, sprawdzi się również dla niespodzi...
Odsłon: 510
Syrop z kwiatów z czarnego bzu wzmacnia nasz organizm i wspomaga walkę z wiru...
Odsłon: 3619
Piersi kurczaka nadziewane serem i zielonymi szparagami, zawinięte w plastry...
Odsłon: 156
Wyśmienita sałatka z ogórków małosolnych, młodej cebuli dymki i pomidorów mal...
Odsłon: 706
Polecam bardzo smaczne, pulchne, mięciutkie rozpływające się w ustach mini pą...
Odsłon: 110
Tradycyjna, szybka i niezawodna przekąska, sprawdzi się również dla niespodzi...
Odsłon: 510
Syrop z kwiatów z czarnego bzu wzmacnia nasz organizm i wspomaga walkę z wiru...
Odsłon: 3619
Piersi kurczaka nadziewane serem i zielonymi szparagami, zawinięte w plastry...
Odsłon: 156
Wyśmienita sałatka z ogórków małosolnych, młodej cebuli dymki i pomidorów mal...
Odsłon: 706
Polecam bardzo smaczne, pulchne, mięciutkie rozpływające się w ustach mini pą...
Odsłon: 110
Składniki
marchew obrać ,umyć boczek ,żeberka umyć(boczek pokroić w kostkę -to samo z kiełbasą).Włożyć do garnka zalać wodą.Wrzucić liście laurowe,ziele ang. Gotować jak wywar. W międzyczasie zalać wrzątkiem grzyby.Posiekać i wrzucić do gotującego się wywaru.Obrać ziemniaki i ugotować w osolonej wodzie.Zrumienić cebulę.Ugotowane ziemniaki potłuc i okrasić cebulką -wymieszać. Z wywaru wyjąć ugotowane żeberka i marchewkę.Żeberka obrać z kości i wrzucić mięso z powrotem do garnka,marchewkę zgnieść widelcem i to samo.Wlać żurek intensywnie mieszając .Dodać do smaku czosnek(posiekany) oraz majeranek i gotować pod przykryciem z 5 minut. Na talerz wyłożyć ziemniaki i zalać żurkiem. To jest wersja "rozwodnik ". Można gotować razem z pokrojonymi w kostkę ziemniakami .Ziemniaki obrane ,umyte kroimy w kostkę i wrzucamy do garnka w połowie gotowania ALE UWAGA WYWAR MUSI BYĆ LEKKO POSOLONY!! .Gotować do miękkości. Jeśli decydujecie się na tę wersję PAMIĘTAĆ trzeba o tym ,że nie można żurku wcześniej wlewać ,gdyż ziemniaki nie ugotują się -będą twarde !!! Cebulę rumienimy na patelni i dodajemy do wywaru. Można też dodać na talerz jajko ugotowane na twardo.