Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis dnia
Kilka składników i gotowe.... Dodatek czosnku niedźwiedziego sprawia, że smak...
Odsłon: 3571
Czy kotlety z groszku muszą być nudne i bezsmakowe? Oczywiście, że nie! Ten p...
Odsłon: 14935
Przepis dnia
Kilka składników i gotowe.... Dodatek czosnku niedźwiedziego sprawia, że smak...
Odsłon: 3571
Czy kotlety z groszku muszą być nudne i bezsmakowe? Oczywiście, że nie! Ten p...
Odsłon: 14935
Składniki
Ziemniaki obierz i pokrój w plastry. Ugotuj.
Cebulę posiekaj w piórka. Plastry boczku potnij na mniejsze kawałki. Kiełbasę pokrój na plastry. Na patelni rozgrzej oliwę i włóż cebulę, kiełbasę i boczek. Smaż 10 minut.Mieszaj. Nagrzej piekarnik do 180 st. C.
Ziemniaki pomieszaj z kiełbasą i przełóż do naczynia żaroodpornego. Śmietanę zmieszaj z jajkami. Dodaj łyżeczkę majeranku. Dopraw solą i pieprzem. Wlej do zapiekanki. Piecz 30 minut.
Zrób dip.Jogurt pomieszaj z majonezem i posiekanym czosnkiem. Dopraw solą i pieprzem. Upieczoną zapiekankę posyp rozmarynem i parmezanem. podawaj z dipem.