Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Propozycja na smaczną, zdrową i pożywną zapiekankę jajeczną z awokado - idealną na śniadanie :)
Wątróbka po aleksandryjsku, czyli nowy wymiar smaku wątróbki.
Odsłon: 30
Tradycyjna, szybka i niezawodna przekąska, sprawdzi się również dla niespodzi...
Odsłon: 699
...z zimnego piekarnika. To tak nie do końca. Normalnie jak robimy ciasto, t...
Odsłon: 78
Klasyczna , znana i lubiana.
Odsłon: 188
Wątróbka po aleksandryjsku, czyli nowy wymiar smaku wątróbki.
Odsłon: 30
Tradycyjna, szybka i niezawodna przekąska, sprawdzi się również dla niespodzi...
Odsłon: 699
...z zimnego piekarnika. To tak nie do końca. Normalnie jak robimy ciasto, t...
Odsłon: 78
Klasyczna , znana i lubiana.
Odsłon: 188
Składniki
Awokado obieramy i kroimy w drobną kostkę. Jajka wbijamy do miseczki i dynamicznie mieszamy widelcem. Następnie dodajemy pokrojone awokado oraz doprawiamy solą morską i świeżo zmielonym pieprzem. Zawartość miseczki przelewamy do małego naczynia żaroodpornego, wysmarowanego delikatnie olejem kokosowym (lub innym).
Naczynie wstawiamy do piekarnika nagrzanego do 200 stopni C i pieczemy około 20 - 25 minut - do momentu aż jajka dobrze się zetną, a zapiekanka powiększy swoją objętość dwukrotnie. Podczas pieczenia możemy przygotować ulubione kanapki i zaparzyć kawę ;) Zapiekankę podajemy z sosem czosnkowym, słodkim sosem chili lub ketchupem. Życzę smacznego! :)