Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaczna zapiekanka rybna ,idealna na obiad ,świetna na przystawkę lub zimną przekąskę.
Wątróbka po aleksandryjsku, czyli nowy wymiar smaku wątróbki.
Odsłon: 29
Tradycyjna, szybka i niezawodna przekąska, sprawdzi się również dla niespodzi...
Odsłon: 692
...z zimnego piekarnika. To tak nie do końca. Normalnie jak robimy ciasto, t...
Odsłon: 73
Klasyczna , znana i lubiana.
Odsłon: 188
Wątróbka po aleksandryjsku, czyli nowy wymiar smaku wątróbki.
Odsłon: 29
Tradycyjna, szybka i niezawodna przekąska, sprawdzi się również dla niespodzi...
Odsłon: 692
...z zimnego piekarnika. To tak nie do końca. Normalnie jak robimy ciasto, t...
Odsłon: 73
Klasyczna , znana i lubiana.
Odsłon: 188
Składniki
Filety mielimy ,dodajemy jajka ,bułkę tartą ,posiekany koperek i wyrabiamy masę. Do smaku doprawiamy solą o pieprzem. Połową masy oklejamy ścianki dużej keksówki. Cebulę ,kapustę siekamy i podsmażamy razem z pokrojonymi pieczarkami ,pomidorkami i pokrojoną w kostkę papryką na oliwie. Zalewamy bulionem i dusimy do odparowania płynu. Kapustę studzimy i mieszamy z pozostałą masą rybną ,którą przekładamy do keksówki. Całość pieczemy 40 min w temperaturze 180°C. Zapiekanka smakuje na ciepło ,jak i na zimno.