Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wątróbka po aleksandryjsku, czyli nowy wymiar smaku wątróbki.
Odsłon: 42
Tradycyjna, szybka i niezawodna przekąska, sprawdzi się również dla niespodzi...
Odsłon: 722
...z zimnego piekarnika. To tak nie do końca. Normalnie jak robimy ciasto, t...
Odsłon: 96
Klasyczna , znana i lubiana.
Odsłon: 195
Wątróbka po aleksandryjsku, czyli nowy wymiar smaku wątróbki.
Odsłon: 42
Tradycyjna, szybka i niezawodna przekąska, sprawdzi się również dla niespodzi...
Odsłon: 722
...z zimnego piekarnika. To tak nie do końca. Normalnie jak robimy ciasto, t...
Odsłon: 96
Klasyczna , znana i lubiana.
Odsłon: 195
Składniki
Wątróbkę oczyscić z błon poroić w grubszą kostkę i usmażyć na oleju,cebulę i pieczarki pokroić i usmażyć(nie przypiekać) dodać tymianek ,sól i pieprz .Ziemniaki ugotować tak żeby były lekko twardawe,śmietanę wymieszać z jajkami dodać majeranek sól,pieprz i natkę drobno pokrojoną.W naczyniu żaroodpornym ułożyć połowę pokrojonych w plasterki ziemniaków na to watróbkę ,pieczarki a na górę resztę ziemniaków wszystko zalać sosem śmietanowym i piec w 180 stopniach ok. 25 minut.Najlepiej smakuje z surówką z kiszonej kapusty.Życzę smacznego.