Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
nie trzeba być utalentowanym kulinarnie, a danie będzie smakowało
Kotlet z kurczaka jest znany, w różnych wariacjach smakowych, w całej Polsce....
Odsłon: 136
Wiosenne smaki. Polecam.
Odsłon: 153
Czy grecka sałatka z krewetkami to dobre zestawienie? Oczywiście! Usmaż krewe...
Odsłon: 1358
Kotlet z kurczaka jest znany, w różnych wariacjach smakowych, w całej Polsce....
Odsłon: 136
Wiosenne smaki. Polecam.
Odsłon: 153
Czy grecka sałatka z krewetkami to dobre zestawienie? Oczywiście! Usmaż krewe...
Odsłon: 1358
Składniki
Ziemniaki obieramy, płuczemy i kroimy w plastry (nie muszą być cienkie - jak komu wyjdzie). Boczek kroimy w kostkę, kiełbase i obraną marchewkę w plastry lub półplastry (do wyboru). Cebulę po obraniu pokroić w półkrążki.
Naczynie żąroodporne smarujemy margaryną - spód i boki, aby ziemniaki się nie poprzyklejały. Na dno i boki naczynia układamy pokrojone ziemniaki i solimy. Wkładamy boczek i marchewkę, przyprawiamy pieprzem i ziołami, potem kiełbaskę i cebule, posypujemy kukurydzą - nie musi byc cała puszka. Wszystko przykrywamy pokrojonymi ziemniakami. Znowu solimy i posypujemy serem - przykrywamy i wkładamy do piekarnika nagrzanego do 170 - 180 stopni.
Pieczemy około 40-45 minut. SMACZNEGO