Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Zapiekanka jest nie dość, ze pyszna to jeszcze bardzo prosta w przygotowaniu.
Wzbogacony o smak orzechów sos beszamelowy nadaje się do zapiekanek warzywnyc...
Odsłon: 133
Delikatne mięso z polędwiczek wieprzowych idealnie nadaje się na grilla. Szas...
Odsłon: 800
Wzbogacony o smak orzechów sos beszamelowy nadaje się do zapiekanek warzywnyc...
Odsłon: 133
Delikatne mięso z polędwiczek wieprzowych idealnie nadaje się na grilla. Szas...
Odsłon: 800
Składniki
Ziemniaki ugotować. Odcedzić przestudzić i pokroić w plasterki.
Na patelni zeszklić cebulę, dodać czosnek a następnie pieczarki. Przesmażyć. Do pieczarek dodać mięso, doprawić i smażyć aż mięso będzie gotowe. Następnie dodać puszkę pomidorów. Smażyć przez 15 minut.
W naczyniu żaroodpornym ułożyć ziemniaki. Następnie ułożyć warstwę mięsa (wcześniej należy odcedzić je z nadmiaru płynu). Posypać serem. Ułożyć kolejną warstwę ziemniaków, posmarować je łyżką roztopionego masła i znów posypać serem.
Piec w 180C około 25 minut. Aż ziemniaki się zarumienią.