Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Tanie, proste i smaczne.
Niezwykłe kotlety drobiowe w tostach" - ta nazwa sama w sobie wzbudza ciekawo...
Odsłon: 34
Surówka "Wiosenka" to lekka, świeża i kolorowa kompozycja, idealna jako dodat...
Odsłon: 30
Miałam w lodówce miseczkę ziemniaków z wczorajszego obiadu, więc ugotowałam s...
Odsłon: 56
Polecam.
Odsłon: 1207
Polecam.
Odsłon: 287
Niezwykłe kotlety drobiowe w tostach" - ta nazwa sama w sobie wzbudza ciekawo...
Odsłon: 34
Surówka "Wiosenka" to lekka, świeża i kolorowa kompozycja, idealna jako dodat...
Odsłon: 30
Miałam w lodówce miseczkę ziemniaków z wczorajszego obiadu, więc ugotowałam s...
Odsłon: 56
Polecam.
Odsłon: 1207
Polecam.
Odsłon: 287
Składniki
Ziemniaki obieramy, myjemy gotujemy do miękkości. Odcedzamy i ugniatamy. Cebulkę obieramy, siekamy i podsmażamy na łyżce oleju. Pieczarki obieramy, kroimy i również smażymy na oleju, studzimy.
Do masy ziemniaczanej dodajemy cebulę i pieczarki wraz z puszczonym przez nie sokiem, wsypujemy oba rodzaje mąki. Wbijamy jajka, dodajemy słodką paprykę, sól, pieprz. Jeśli masa jest za rzadka dosypujemy trochę tartej bułki.
Ser żółty kroimy w słupki. Z masy ziemniaczanej formujemy kotlety, do środka każdego wkładamy słupek sera. Panierujemy w bułce tartej. Smażymy z obu stron na złoty kolor. Osączamy z tłuszczu na papierowym ręczniku.
Do tych kotlecików pasuje zarówno ogórek kiszony, surówka, ketchup i tzatziki. Co kto woli:) Smacznego!