Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wątróbka po aleksandryjsku, czyli nowy wymiar smaku wątróbki.
Odsłon: 16
Tradycyjna, szybka i niezawodna przekąska, sprawdzi się również dla niespodzi...
Odsłon: 662
...z zimnego piekarnika. To tak nie do końca. Normalnie jak robimy ciasto, t...
Odsłon: 63
Klasyczna , znana i lubiana.
Odsłon: 179
Wątróbka po aleksandryjsku, czyli nowy wymiar smaku wątróbki.
Odsłon: 16
Tradycyjna, szybka i niezawodna przekąska, sprawdzi się również dla niespodzi...
Odsłon: 662
...z zimnego piekarnika. To tak nie do końca. Normalnie jak robimy ciasto, t...
Odsłon: 63
Klasyczna , znana i lubiana.
Odsłon: 179
Składniki
Ziemniaki obrać ,pokroić na duże kawałki ,zalać zimną wodą ,przyprawić solą i kminkiem (dałem 1 łyżeczkę). Ugotować pod przykryciem tak ,aby pozostały trochę twarde. Białą część pora pokroić w talarki ,podsmażyć na maśle ,oprószyć mąką ,przyprawić papryką ,dodać przecier pomidorowy i przeciśnięty przez praskę czosnek. Zalać wywarem z ziemniaków i ugotować na jednolity ,dość gęsty sos. Przyprawić lekko pieprzem i solą. Dodać ziemniaki ,wymieszać i dusić jeszcze 10 min. Filety z kurczaka umyć ,osuszyć ,oprószyć solą i pieprzem. Smażyć na margarynie z obu stron. Podawać na ciepło z ulubionymi surówkami.