Tysiące przepisów z Ugotuj.to, Magazyn Kuchnia, Palce Lizać
Pomidorowa zupa z ginem
Pomidorowa zupa z ginem - składniki:
Pomidorowa zupa z ginem - sposób przygotowania:
W garnku rozgrzej masło, dodaj plastry bekonu, pieczarki pokrojone w plasterki i posyp świeżo mielonym pieprzem. Wszystko razem przesmaż kilka minut. Następnie dodaj pokrojone pomidory i czosnek. Całość jeszcze chwilę smaż, następnie wlej bulion, dodaj tymianek i sól. Gotuj przez 10 minut. Zestaw z ognia, lekko przestudź i zmiksuj na kremową konsystencję. Dodaj gin, ponownie postaw na małym ogniu i gotuj ok. 8 min. Przed samym podaniem dodaj śmietanę i już nie doprowadzaj do wrzenia. Podawaj z grzankami tymiankowymi.
Informacje o Pomidorowa zupa z ginem
-
Menu dnia na rozgrzewkę
Aromatyczna zupa z ginem - na pewno skutecznie rozgrzewa. Pomidorowa zupa z ginem Składniki: 5 świeżych pomidorów obranych ze skórki 2 ząbki czosnku drobno pokrojone 1/2 l bulionu 5 g świeżego tymianku sól świeży mielony czarny pieprz 4 plastry bekonu 50 ml klarowanego masła 250 g pieczarek 75
-
Śniadania -
Obiady -
Zupy -
Sałatki -
Ciasta -
Redakcja Ugotuj.to - ul. Czerska 8/10
- 00-732 Warszawa
- ugotuj.to@gazeta.pl
-
Porady. Jak zrobić? -
Ciasta i desery -
Nowalijki -
Napoje -
Kasze i ryż -
Przetwory
-
Gulasze -
Ryż -
Zapiekanki -
Makaron -
Ze świata -
Desery
-
Wigilia -
Obiad świąteczny -
Ryby -
Sałatki - Sałatka jarzynowa przepis
- Sałatka śledziowa przepis
- Sałatka z kuskusem i tuńczykiem
- Sałatka z pieczonymi burakami i serem owczym
- Wigilijna sałatka z czerwonej kapusty
- Sałatka śledziowa z fasolą i ziemniakami
- Sałatka pieczarkowa
- Sałatka z wędzonym łososiem
- Sałatka z groszkiem i krewetkami
- Sałatka z uszkami
-
Ciasta -
Dodatki