Tysiące przepisów z Ugotuj.to, Magazyn Kuchnia, Palce Lizać

Pomidorowa zupa z ginem

Autor
A A A
  • Pomidorowa zupa z ginem

Średnia ocena potrawy

Oceń przepis (4 głosy)

Pomidorowa zupa z ginem - składniki:
Pomidorowa zupa z ginem - sposób przygotowania: W garnku rozgrzej masło, dodaj plastry bekonu, pieczarki pokrojone w plasterki i posyp świeżo mielonym pieprzem. Wszystko razem przesmaż kilka minut. Następnie dodaj pokrojone pomidory i czosnek. Całość jeszcze chwilę smaż, następnie wlej bulion, dodaj tymianek i sól. Gotuj przez 10 minut. Zestaw z ognia, lekko przestudź i zmiksuj na kremową konsystencję. Dodaj gin, ponownie postaw na małym ogniu i gotuj ok. 8 min. Przed samym podaniem dodaj śmietanę i już nie doprowadzaj do wrzenia. Podawaj z grzankami tymiankowymi.

Informacje o Pomidorowa zupa z ginem

  • Menu dnia na rozgrzewkę

    Menu dnia na rozgrzewkę

    Aromatyczna zupa z ginem - na pewno skutecznie rozgrzewa. Pomidorowa zupa z ginem Składniki: 5 świeżych pomidorów obranych ze skórki 2 ząbki czosnku drobno pokrojone 1/2 l bulionu 5 g świeżego tymianku sól świeży mielony czarny pieprz 4 plastry bekonu 50 ml klarowanego masła 250 g pieczarek 75