Tysiące przepisów z Ugotuj.to, Magazyn Kuchnia, Palce Lizać

Zupa koperkowa z kluskami z sandacza

Autor
A A A
  • Zupa koperkowa z kluskami z sandacza

Średnia ocena potrawy

Oceń przepis (1 głos)

Zupa koperkowa z kluskami z sandacza - składniki:
Zupa koperkowa z kluskami z sandacza - sposób przygotowania: Ugotuj bulion z resztek ryby, białych warzyw i czosnku. Dodaj do niego świeży koper i śmietanę. Przygotuj concase z pomidora: owoc sparz wrzątkiem i obierz ze skórki, pokrój na ćwiartki, usuń gniazda nasienne i pokrój w drobną kostkę. Przygotuj kluski: schłodzone mięso krótko zmiksuj z białkami, śmietaną, czosnkiem, solą i pieprzem. Za pomocą 2 łyżek uformuj kluski i ugotuj je w bulionie o temp. 86 st. C. Na talerzach ułóż po trzy kluski z sandacza, zalej zupą koperkową i wykończ concase z pomidora.
Sandacz z kurkami, bobem i palonym masłem [Gotuj z Melanią]