Tysiące przepisów z Ugotuj.to, Magazyn Kuchnia, Palce Lizać

Risotto z czterema serami

Autor
A A A
  • Risotto z czterema serami

Średnia ocena potrawy

Oceń przepis (1 głos)

Risotto z czterema serami - składniki:
  • 500 g (najlepiej arborio lub carnaroli)
  • 1 i 1/2 l bulionu
  • 1 szklanka białego wytrawnego wina
  • 2 łyżki oliwy
  • 1 cebula
  • 50 g gorgonzoli
  • 50 g cheddara
  • 50 g grana padano
  • 50 g starego parmezanu
  • sól
  • pierz
Risotto z czterema serami - sposób przygotowania: Posiekaj cebule i zeszklij na rozgrzanej oliwie, dodaj suchy ryż i mieszając smaż, aż stanie się szklisty. Wlej podgrzane wino i poczekaj, aż ryż je wchłonie. Mieszając cały czas wlewaj porcjami bulion, a gdy ryż będzie miękki, po kawałku dodawaj sery, na koniec wsyp parmezan. Nie przerywaj mieszania, czekaj, aż ser się rozpuści, dopraw solą i pieprzem. Od razu podawaj.

Informacje o Risotto z czterema serami

  • Risotto - molto bene!

    Risotto - molto bene!

    Szafran oryginalny ProOrient Przyprawa Szafran Sprawdź ceny ? Sprawdź ceny ? Sprawdź ceny ? źródło: Okazje.info Cztery pyszne sery o wyrazistym smaku łączą się z ryżem i tworzą kremowe risotto, które rozpływa się w ustach. Risotto z czterema serami 500 g (najlepiej arborio