Tysiące przepisów z Ugotuj.to, Magazyn Kuchnia, Palce Lizać
Torcik z ricotty z bakaliami i ajerkoniakiem
Torcik z ricotty z bakaliami i ajerkoniakiem - składniki:
Torcik z ricotty z bakaliami i ajerkoniakiem - sposób przygotowania:
rzygotuj torcik: żółtka z cukrem ubij na puszysta masę, następnie ostrożnie dodajemy pozostałe składniki: ser, kwaśną śmietanę, bitą śmietanę oraz namoczoną żelatynę, rozpuszczoną po napęcznieniu w niewielkiej ilości wody mineralnej. Na koniec wmieszaj koryntki namoczone w rumie. Wylej masę do foremek o średnicy 8 cm, posmarowanych olejem i wysypanych cukrem pudrem. Wstaw do lodówki na 2-3 godziny.
Przygotuj genaż: czekoladę pokrój na drobne kawałki, dodaj masło i całość zalej gorącą śmietaną. Odstaw na 2-3 minuty, a następnie wszystko wymieszaj do uzyskania jednolitej konsystencji. Po wyjęciu z lodówki torciki wyjmij z foremek, oblej mlecznym genażem, dodaj też kilka kropli ajerkoniaku.
-
Śniadania -
Obiady -
Zupy -
Sałatki -
Ciasta -
Redakcja Ugotuj.to - ul. Czerska 8/10
- 00-732 Warszawa
- ugotuj.to@gazeta.pl
-
Porady. Jak zrobić? -
Ciasta i desery -
Nowalijki -
Napoje -
Kasze i ryż -
Przetwory
-
Gulasze -
Ryż -
Zapiekanki -
Makaron -
Ze świata -
Desery
-
Wigilia -
Obiad świąteczny -
Ryby -
Sałatki - Sałatka jarzynowa przepis
- Sałatka śledziowa przepis
- Sałatka z kuskusem i tuńczykiem
- Sałatka z pieczonymi burakami i serem owczym
- Wigilijna sałatka z czerwonej kapusty
- Sałatka śledziowa z fasolą i ziemniakami
- Sałatka pieczarkowa
- Sałatka z wędzonym łososiem
- Sałatka z groszkiem i krewetkami
- Sałatka z uszkami
-
Ciasta -
Dodatki