Pesto z rukoli
Informacje o Pesto z rukoli
-
Menu dnia ze smakowitym łososiem
Miseczka takiego delikatnego, złocistego bulionu na bazie warzyw ukoi po ciężkim dniu. Zobacz przepis na bulion warzywny z ryżem . Pesto z rukoli to świetny dodatek do grzanek, makaronu. Tutaj dodaliśmy je do pieczonego łososia. Zamiast pinii, do przygotowania pesto, możesz wykorzystać orzechy
-
Przymrozić i pociąć
Carpaccio wołowe z pesto z rukoli (Dla 4 osób) 200 g polędwicy wołowej 2 garście rukoli 1/4 szklanki soku pomarańczowego 1 łyżeczka musztardy
-
Kulinarne inspiracje od Apetiny
serkiem kremowym Apetina Czosnek i Zioła. Na każdej kromce kładziemy krewetkę. Grzanki układamy na blasze lub w płaskim naczyniu żaroodpornym i zapiekamy przez ok. 10 minut. Gotowe grzanki przed podaniem posypujemy natką pietruszki. Śródziemnomorskie klimaty Serek kremowy Apetina Pesto i Rukola to
-
Piętnastka przy stole
wieprzowinę z drobną fasolą gotowaną z pancettą, pieczonymi ziemniakami i pesto z rukoli i bazylii. Dobre, proste jedzenie. Tego mi było trzeba. Wiary w ludzi.
-
Dwa dni z włoskimi przysmakami - relacja z Makaronowych Mistrzostw Barilla Cup 30.09 i 01.10.2016
. Co ciekawe, zwycięskie dania pierwszego i drugiego dnia różniły się od siebie znacząco. Wśród dziennikarzy i blogerów nagrodzony został „Grillowany łosoś podany z tagliatelle Barilla z sosem z szyjek rakowych z dodatkiem chrustu z pora i pesto z rukoli” - potrawa Moniki Pawłowskiej
-
Z pysznej pizzy słyną nie tylko Włosi. Oto jej odpowiedniki z różnych stron globu
sprzedawana jest na wagę, a nie na kawałki. Pizza bianca z ziemniakami i kremowym serkiem z pesto i rukolą Fot. Przepis nadesłany na konkurs: 'Apetyczne inspiracje' Składniki: Na spód: 15 g świeżych drożdży lub 7 g suchych 150 ml ciepłej wody 1/2 łyżeczki cukru 250 g mąki pszennej 1 pełna
-
Sacla - królowa włoskiej kuchni
produkcji aromatycznych sosów pesto- Pesto alla genovese i Pesto z rukolą. Bezpośrednio po zbiorach, świeża bazylia trafia do fabryki Sacla i jeszcze tego samego dnia produkuje się z niej sos. Firma powstała ponad 70 lat temu i do dnia dzisiejszego pozostaje tradycyjną włoską firmą
-
Blog tygodnia: "...et si vous veniez manger chez nous?"
oraz miła pogawędka z szefem kuchni. Wszystko było na szóstkę z plusem, za wyjątkiem... przesolonej cielęciny. Jak widać, każdemu może się zdarzyć, tym bardziej więc nie należy przejmować się takimi wpadkami. Przepis Agnieszki: zielone fettucine ze szparagami i pesto z rukoli
-
Śniadania -
Obiady -
Zupy -
Sałatki -
Ciasta -
Redakcja Ugotuj.to - ul. Czerska 8/10
- 00-732 Warszawa
- ugotuj.to@gazeta.pl
-
Porady. Jak zrobić? -
Ciasta i desery -
Nowalijki -
Napoje -
Kasze i ryż -
Przetwory
-
Gulasze -
Ryż -
Zapiekanki -
Makaron -
Ze świata -
Desery
-
Wigilia -
Obiad świąteczny -
Ryby -
Sałatki - Sałatka jarzynowa przepis
- Sałatka śledziowa przepis
- Sałatka z kuskusem i tuńczykiem
- Sałatka z pieczonymi burakami i serem owczym
- Wigilijna sałatka z czerwonej kapusty
- Sałatka śledziowa z fasolą i ziemniakami
- Sałatka pieczarkowa
- Sałatka z wędzonym łososiem
- Sałatka z groszkiem i krewetkami
- Sałatka z uszkami
-
Ciasta -
Dodatki