Tysiące przepisów z Ugotuj.to, Magazyn Kuchnia, Palce Lizać

Muffiny z boczkiem i natką pietruszki

Autor
A A A
  • Muffiny z boczkiem i natką pietruszki

Średnia ocena potrawy

Oceń przepis (9 głosów)

Muffiny z boczkiem i natką pietruszki - składniki:
Muffiny z boczkiem i natką pietruszki - sposób przygotowania: (12 sztuk) Pokrój boczek w kosteczkę i przesmaż na patelni na oleju, aż boczek będzie chrupki. Przełóż na papierowe ręczniki i odsącz z nadmiaru tłuszczu. Na tej samej patelni przesmaż posiekaną cebulę, aż będzie miękka i się lekko zrumieni. Odstaw do wystygnięcia. Do dużej miski przesiej mąkę, dodaj proszek do pieczenia, szczyptę soli i posiekaną natkę pietruszki. Wymieszaj i uformuj w kopczyku dołek. W drugiej misce wymieszaj jajka z mlekiem. Przelej do miski z mąką i jednocześnie dolej roztopione masło, wystudzoną cebulkę i boczek. Szybko wymieszaj, ale tak, żeby tylko połączyć składniki - grudki mają zostać. Formę na 12 muffinek posmaruj masłem lub wyłóż kolorowymi papierowymi kokilkami. Łyżką nakładaj ciasto do foremek, wypełniając je do 3/4 wysokości. Wstaw do piekarnika rozgrzanego do 210 st. C i piecz około 20 minut.

Informacje o Muffiny z boczkiem i natką pietruszki

  • Menu dnia z muffinami z boczkiem

    Menu dnia z muffinami z boczkiem

    zupę- krem z selera naciowego . Zazwyczaj kojarzone ze słodkimi wypiekami, muffiny można przygotować także w wytrawnej wersji. Takie pikantne babeczki z boczkiem i pietruszką świetnie sprawdzą się jako dodatek do sałaty lub zup-kremów. Zobacz przepis na muffiny z boczkiem i natką pietruszki

  • Chrupiący boczek, złocisty bekon

    Chrupiący boczek, złocisty bekon

    ? Sprawdź ceny ? Sprawdź ceny ? źródło: Okazje.info Masz apetyt na coś mniejszego? Wypróbuj nasz przepis na muffiny z boczkiem i natką pietruszki . Tarta quiche lorraine Ciasto: 250 g mąki pszennej 125 g masła 3 żółtka 5 łyżek zimnej wody sól Nadzienie: 150 g wędzonego chudego