Tysiące przepisów z Ugotuj.to, Magazyn Kuchnia, Palce Lizać

Ciasteczka francuskie z morelami i migdałami

Autor
A A A
  • Ciasteczka francuskie z morelami i migdałami

Średnia ocena potrawy

Oceń przepis (1 głos)

Ciasteczka francuskie z morelami i migdałami - składniki: Ciasteczka francuskie z morelami i migdałami - sposób przygotowania: Blachę do pieczenia wyłóż pergaminem. Ciasto pokrój na prostokąty o rozmiarach ok. 5x10 cm i rozłóż na blaszce. Każdy prostokącik posmaruj płaską łyżeczką dżemu morelowego, na dżemie ułóż plasterki umytych i wypestkowanych moreli, a na morelach pędzelkiem rozprowadź jeszcze jedną warstwę dżemu i posyp płatkami migdałowymi. Wstaw do piekarnika rozgrzanego do temperatury 180 st. C i piecz 16-18 minut, aż ciasteczka będą złociste i wyrośnięte. Gdy przestygną, posyp je cukrem pudrem.