Tysiące przepisów z Ugotuj.to, Magazyn Kuchnia, Palce Lizać
Rejbak trochę inaczej
Rejbak trochę inaczej - składniki:
Rejbak trochę inaczej - sposób przygotowania:
Słoninę i boczek pokrój w kostkę i przesmaż. Pod koniec smażenia dodaj cebulę pokrojoną w drobną kostkę, a na koniec posyp suszonym majerankiem.
Ziemniaki umyj, obierz i zetrzyj na tarce na drobnym oczku. Następnie wyrób je z kaszą, jajkiem, drobno pokrojoną natką pietruszki oraz przesmażoną słoniną z boczkiem i cebulą.
Wysmarowaną tłuszczem blaszkę wyłóż mieszanką ziemniaczaną na wysokość maksimum 4-5 centymetrów. Wstaw do piekarnika rozgrzanego do 190-200 st. C i piecz przez około 60 minut.
- przepis dla 4 osób
- 1 kg ziemniaków
- 150 g słoniny
- 100 g wędzonego boczku bez kości
- 1 duża cebula
- 400 g kaszy manny
- 1 jajko
- 1 pęczek natki pietruszki
- otarty majeranek suszony
- sól
- świeżo zmielony czarny pieprz
-
Śniadania -
Obiady -
Zupy -
Sałatki -
Ciasta -
Redakcja Ugotuj.to - ul. Czerska 8/10
- 00-732 Warszawa
- ugotuj.to@gazeta.pl
-
Porady. Jak zrobić? -
Ciasta i desery -
Nowalijki -
Napoje -
Kasze i ryż -
Przetwory
-
Gulasze -
Ryż -
Zapiekanki -
Makaron -
Ze świata -
Desery
-
Wigilia -
Obiad świąteczny -
Ryby -
Sałatki - Sałatka jarzynowa przepis
- Sałatka śledziowa przepis
- Sałatka z kuskusem i tuńczykiem
- Sałatka z pieczonymi burakami i serem owczym
- Wigilijna sałatka z czerwonej kapusty
- Sałatka śledziowa z fasolą i ziemniakami
- Sałatka pieczarkowa
- Sałatka z wędzonym łososiem
- Sałatka z groszkiem i krewetkami
- Sałatka z uszkami
-
Ciasta -
Dodatki