Tysiące przepisów z Ugotuj.to, Magazyn Kuchnia, Palce Lizać

Rejbak trochę inaczej

Autor
A A A
  • Rejbak trochę inaczej

Średnia ocena potrawy

Oceń przepis (1 głos)

Rejbak trochę inaczej - składniki:
Rejbak trochę inaczej - sposób przygotowania: Słoninę i boczek pokrój w kostkę i przesmaż. Pod koniec smażenia dodaj cebulę pokrojoną w drobną kostkę, a na koniec posyp suszonym majerankiem. Ziemniaki umyj, obierz i zetrzyj na tarce na drobnym oczku. Następnie wyrób je z kaszą, jajkiem, drobno pokrojoną natką pietruszki oraz przesmażoną słoniną z boczkiem i cebulą. Wysmarowaną tłuszczem blaszkę wyłóż mieszanką ziemniaczaną na wysokość maksimum 4-5 centymetrów. Wstaw do piekarnika rozgrzanego do 190-200 st. C i piecz przez około 60 minut.