Tysiące przepisów z Ugotuj.to, Magazyn Kuchnia, Palce Lizać
Sałatka z kuskusu z pieczoną dynią i groszkiem cukrowym
Sałatka z kuskusu z pieczoną dynią i groszkiem cukrowym - składniki:
Sałatka z kuskusu z pieczoną dynią i groszkiem cukrowym - sposób przygotowania:
Dynię pokrój w grubą kostkę, rozłóż na blasze wyłożonej papierem do pieczenia, skrop oliwą, oprósz solą i pieprzem, wstaw do piekarnika rozgrzanego do 170 st. C i piecz około 20 -30 minut, aż będzie miękka. W połowie czasu pieczenia możesz delikatnie poobracać kostki. Upieczoną dynię wystudź.
Groszek cukrowy zanurz w osolonym wrzątku.
Kuskus wsyp do dużej miski, zalej wrzącym bulionem, przykryj i odczekaj 5 minut. Po tym czasie zamieszaj widelcem i ewentualnie dopraw solą, a następnie dodaj przestudzoną dynię, groszek cukrowy i miętę.
Oliwę wymieszaj z sokiem z cytryny i miodem, następnie zalej sałatkę i delikatnie wymieszaj.
Zwiastun jesieni: krem z dyni
-
Śniadania -
Obiady -
Zupy -
Sałatki -
Ciasta -
Redakcja Ugotuj.to - ul. Czerska 8/10
- 00-732 Warszawa
- ugotuj.to@gazeta.pl
-
Porady. Jak zrobić? -
Ciasta i desery -
Nowalijki -
Napoje -
Kasze i ryż -
Przetwory
-
Gulasze -
Ryż -
Zapiekanki -
Makaron -
Ze świata -
Desery
-
Wigilia -
Obiad świąteczny -
Ryby -
Sałatki - Sałatka jarzynowa przepis
- Sałatka śledziowa przepis
- Sałatka z kuskusem i tuńczykiem
- Sałatka z pieczonymi burakami i serem owczym
- Wigilijna sałatka z czerwonej kapusty
- Sałatka śledziowa z fasolą i ziemniakami
- Sałatka pieczarkowa
- Sałatka z wędzonym łososiem
- Sałatka z groszkiem i krewetkami
- Sałatka z uszkami
-
Ciasta -
Dodatki