Tysiące przepisów z Ugotuj.to, Magazyn Kuchnia, Palce Lizać

Szaszłyki z mięsa mielonego

Autor
A A A
  • Szaszłyki z mięsa mielonego

Średnia ocena potrawy

Oceń przepis (3 głosy)

Szaszłyki z mięsa mielonego - składniki:
Szaszłyki z mięsa mielonego - sposób przygotowania: Namocz w mleku bułkę, posiekaj drobno natkę. Do miski z mięsem mielonym dodaj jajko, odciśniętą z mleka bułkę, natkę i musztardę. Dopraw solą i pieprzem, wymieszaj (jeśli masa mięsna będzie zbyt sucha, dodaj drugie jajko i 1-2 łyżki przegotowanej wody). Z dobrze wymieszanej masy uformuj kulki trochę większe od orzecha włoskiego, obtocz w mące, skrop olejem i ułóż na tacce do grillowania. Piecz około 15 minut, często obracając. Gdy kulki będą już złociste, nabij je na patyczki i jeszcze kilka minut podpiecz. Podawaj z dipem np. jogurtowo-koperkowym lub czosnkowym.