Tysiące przepisów z Ugotuj.to, Magazyn Kuchnia, Palce Lizać

Galaretka malinowo-kokosowa

Autor
A A A
  • Galaretka malinowo-kokosowa

Średnia ocena potrawy

Oceń przepis (3 głosy)

Galaretka malinowo-kokosowa - składniki:
Galaretka malinowo-kokosowa - sposób przygotowania: Galaretkę przygotuj według instrukcji na opakowaniu. Kiedy wystygnie, przelej ją do specjalnego naczynia lub do pucharków i dodaj maliny. Żelatynę zalej niewielką ilością zimnej wody, aby spęczniała. Mleko kokosowe podgrzej w małym rondelku i do gorącego dodaj napęczniałą żelatynę. Podgrzewaj, aż całkowicie się rozpuści (ale nie zagotuj!). Na stężałą część malinową wlej przestudzoną galaretkę kokosową, wystudź i wstaw do lodówki, aby stężała.

Informacje o Galaretka malinowo-kokosowa

  • Co jeść w czerwcu?

    Co jeść w czerwcu?

    malinowo-kokosowa Składniki: 1 opakowanie galaretki malinowej 200 g malin 1 (400 ml) puszka mleka kokosowego 2-3 łyżeczki żelatyny Galaretkę przygotuj według instrukcji na opakowaniu. Kiedy wystygnie, przelej ją do specjalnego naczynia lub do pucharków i dodaj maliny. Żelatynę zalej niewielką ilością