Tysiące przepisów z Ugotuj.to, Magazyn Kuchnia, Palce Lizać

Polędwica z sarny

Autor
A A A
  • Polędwica z sarny

Średnia ocena potrawy

Oceń przepis (3 głosy)

Polędwica z sarny - składniki:
Polędwica z sarny - sposób przygotowania: Przygotuj farsz: pierś kurczaka, jajko i śmietankę zmiksuj blenderem na farsz. Grzyby pokrój w kostkę i obsmaż na małej ilości oleju z cebulą i czosnkiem. Grzyby wymieszaj z farszem i natką pietruszki, dopraw. Sarnę podziel na 4 równe porcje, dopraw i obsmaż. Na otrzewnej rozsmaruj warstwę farszu. Ułóż na tym porcję polędwicy i zawiń tak, by farsz otaczał mięso sarny. Przygotuj emulsję: pietruszkę i jałowiec zmiksuj blenderem, w trakcie miksowania wlewając cienką strużką olej, by powstała jednolita zielona emulsja. Przygotuj bliny: wymieszaj mąkę żytnią z pszenną i dodaj szczyptę soli. Białko ubij na pianę. Do mąki wkręć żółtka i tyle mleka, aby uzyskać konsystencję gęstej śmietany. Na koniec delikatnie wmieszaj w to pianę i od razu smaż bliny o średnicy 5 cm. Sarnę obsmaż i wstaw do pieca rozgrzanego do 180 st. C. Wbij termometr i piecz, aż mięso w środku uzyska temperaturę 52 st. C. Podawaj pokrojoną w plastry i ułożoną na emulsji.

Informacje o Polędwica z sarny

  • Sos do mięsa - smacznie i efektownie na obiad

    Sos do mięsa - smacznie i efektownie na obiad

    ; Berghoff - Noże ORION 8 czę... SBS Noże ceramiczne 5el Stojak na Noże - Voodoo Sprawdź ceny ? Sprawdź ceny ? Sprawdź ceny ? źródło: Okazje.info Składniki: 600 g oczyszczonej polędwicy z sarny 150 g mięsa kurczaka 200 g podgrzybków i kurek pokrojonych w kostkę 1/2

  • Striptiz z kucharzem

    konkursem pytań z treści poematu. Podaje rosół z perłą, wachlarz z plastrów polędwicy z sarny i gruszek, comber z dzika w sosie z jałowcem, karpia z rodzynkami i migdałami, szczupaka faszerowanego, suma pieczonego, zrazy z polędwicy wołowej, sarninę w śmietanie i oczywiście bigos. Przyjęcie odbywa się

  • Przeciwieństwa się przyciągają

    Przeciwieństwa się przyciągają

    sarny + pieczony szpik + emulsja maślana + pikle + kiszonki + krakers pieprzowy fot. materiały prasowe Składniki dla 4 osób: 400 g polędwicy z sarny 400 g szpiku wołowego w kości