Tysiące przepisów z Ugotuj.to, Magazyn Kuchnia, Palce Lizać
Filety z flądry w panierce cebulowej
Filety z flądry w panierce cebulowej - składniki:
Filety z flądry w panierce cebulowej - sposób przygotowania:
Pokrojone w drobną kostkę cebule połącz z bułką tartą, jajkami, musztardą oraz przyprawami. Dokładnie wymieszaj składniki tak, aby powstała konsystencja gęstego ciasta naleśnikowego (jeśli będzie za gęste, można je rozrobić odrobiną mleka).
Filety flądry oczyść, umyj, podziel na porcje i obtocz w mące. Następnie zanurz w cieście i ułóż na wysmarowanej masłem blasze tak, aby się nie stykały. Na filety nałóż po łyżce ciasta tak, aby były pokryte jego grubą warstwą.
Wstaw do piekarnika rozgrzanego do 180 st. C i piecz przez ok. 15 min, aż się zrumienią.
-
Śniadania -
Obiady -
Zupy -
Sałatki -
Ciasta -
Redakcja Ugotuj.to - ul. Czerska 8/10
- 00-732 Warszawa
- ugotuj.to@gazeta.pl
-
Porady. Jak zrobić? -
Ciasta i desery -
Nowalijki -
Napoje -
Kasze i ryż -
Przetwory
-
Gulasze -
Ryż -
Zapiekanki -
Makaron -
Ze świata -
Desery
-
Wigilia -
Obiad świąteczny -
Ryby -
Sałatki - Sałatka jarzynowa przepis
- Sałatka śledziowa przepis
- Sałatka z kuskusem i tuńczykiem
- Sałatka z pieczonymi burakami i serem owczym
- Wigilijna sałatka z czerwonej kapusty
- Sałatka śledziowa z fasolą i ziemniakami
- Sałatka pieczarkowa
- Sałatka z wędzonym łososiem
- Sałatka z groszkiem i krewetkami
- Sałatka z uszkami
-
Ciasta -
Dodatki