Tysiące przepisów z Ugotuj.to, Magazyn Kuchnia, Palce Lizać
Sernik z jabłkami i żurawinami
Sernik z jabłkami i żurawinami - składniki:
Sernik z jabłkami i żurawinami - sposób przygotowania:
Jabłka umyj, obierz ze skórki, usuń gniazda nasienne, pokrój w plastry. Żurawiny wymieszaj z sokiem pomarańczowym, dodaj pokrojone jabłka.
Ser, jajka, sok gruszkowy, skórkę z cytryny, sól, mąkę i proszek do pieczenia wymieszaj do uzyskania kremowej masy. Dodaj jabłka z żurawinami. Żaroodporną formę nasmaruj tłuszczem, przełóż do niej masę serowo-jabłkową. Piecz ok. 40 minut w temperaturze 180 st. C. Sernik podawaj z sosem waniliowym.
- 300 g wielokrotnie zmielonego sera
- 2 jabłka
- 2 łyżki suszonych żurawin amerykańskich
- 2 łyżki soku pomarańczowego
- 2 jajka
- 50 ml soku gruszkowego
- 3 łyżki mąki
- 1 łyżeczka proszku do pieczenia
- 1 łyżeczka oleju
- skórka z cytryny
- szczypta soli
Szybki sernik z sekretnym składnikiem
-
Śniadania -
Obiady -
Zupy -
Sałatki -
Ciasta -
Redakcja Ugotuj.to - ul. Czerska 8/10
- 00-732 Warszawa
- ugotuj.to@gazeta.pl
-
Porady. Jak zrobić? -
Ciasta i desery -
Nowalijki -
Napoje -
Kasze i ryż -
Przetwory
-
Gulasze -
Ryż -
Zapiekanki -
Makaron -
Ze świata -
Desery
-
Wigilia -
Obiad świąteczny -
Ryby -
Sałatki - Sałatka jarzynowa przepis
- Sałatka śledziowa przepis
- Sałatka z kuskusem i tuńczykiem
- Sałatka z pieczonymi burakami i serem owczym
- Wigilijna sałatka z czerwonej kapusty
- Sałatka śledziowa z fasolą i ziemniakami
- Sałatka pieczarkowa
- Sałatka z wędzonym łososiem
- Sałatka z groszkiem i krewetkami
- Sałatka z uszkami
-
Ciasta -
Dodatki