Tysiące przepisów z Ugotuj.to, Magazyn Kuchnia, Palce Lizać

Sernik z jabłkami i żurawinami

Autor
A A A
  • Sernik z jabłkami i żurawinami

Średnia ocena potrawy

Oceń przepis (5 głosów)

Sernik z jabłkami i żurawinami - składniki:
Sernik z jabłkami i żurawinami - sposób przygotowania: Jabłka umyj, obierz ze skórki, usuń gniazda nasienne, pokrój w plastry. Żurawiny wymieszaj z sokiem pomarańczowym, dodaj pokrojone jabłka. Ser, jajka, sok gruszkowy, skórkę z cytryny, sól, mąkę i proszek do pieczenia wymieszaj do uzyskania kremowej masy. Dodaj jabłka z żurawinami. Żaroodporną formę nasmaruj tłuszczem, przełóż do niej masę serowo-jabłkową. Piecz ok. 40 minut w temperaturze 180 st. C. Sernik podawaj z sosem waniliowym.
Szybki sernik z sekretnym składnikiem