Tysiące przepisów z Ugotuj.to, Magazyn Kuchnia, Palce Lizać
Chutney (sos) morelowy
Chutney (sos) morelowy - składniki:
Chutney (sos) morelowy - sposób przygotowania:
Składniki na 4 średniej wielkości słoiki
czas przygotowania: 90 min
Morele umyj i grubo pokrój. Cebulę obierz i poszatkuj na cieknie plasterki. Umyty rabarbar pokrój na centymetrowe kawałki. Imbir obierz i drobno posiekaj. Otrzyj skórkę ze sparzonej limonki i wyciśnij z niej sok.
Wszystkie składniki oprócz orzechów włóż do garnka i gotuj na małym ogniu przez godzinę. Do musu dodaj grubo posiekane orzechy i wymieszaj. Sos przełóż do słoików i szczelnie zamknij.
Chutney można przechowywać do 1 roku. Ważne - nabiera aromatu dopiero po miesiącu od przygotowania. Jest doskonałym dodatkiem do mięs.
-
Śniadania -
Obiady -
Zupy -
Sałatki -
Ciasta -
Redakcja Ugotuj.to - ul. Czerska 8/10
- 00-732 Warszawa
- ugotuj.to@gazeta.pl
-
Porady. Jak zrobić? -
Ciasta i desery -
Nowalijki -
Napoje -
Kasze i ryż -
Przetwory
-
Gulasze -
Ryż -
Zapiekanki -
Makaron -
Ze świata -
Desery
-
Wigilia -
Obiad świąteczny -
Ryby -
Sałatki - Sałatka jarzynowa przepis
- Sałatka śledziowa przepis
- Sałatka z kuskusem i tuńczykiem
- Sałatka z pieczonymi burakami i serem owczym
- Wigilijna sałatka z czerwonej kapusty
- Sałatka śledziowa z fasolą i ziemniakami
- Sałatka pieczarkowa
- Sałatka z wędzonym łososiem
- Sałatka z groszkiem i krewetkami
- Sałatka z uszkami
-
Ciasta -
Dodatki