Tysiące przepisów z Ugotuj.to, Magazyn Kuchnia, Palce Lizać
Krem z raków z kawiorem z łososia
Krem z raków z kawiorem z łososia - składniki:
Krem z raków z kawiorem z łososia - sposób przygotowania:
przepis na 6 porcji
Z raków wyjmij i obierz szyjki. Skorupy, szczypce i głowy zmiel szarpakiem.
W rondlu zeszklij na maśle cebulę, czosnek, koncentrat pomidorowy i zmielone raki. Upraż wszystko i zdeglasuj winem (dodaj wino i je odparuj). Całość zalej bulionem rybnym i gotuj na wolnym ogniu około 2 godzin. Po tym czasie przecedź wszystko przez gazę, do płynu dodaj pieczywo tostowe i gotuj go kolejne 10 minut. Następnie płyn oraz odcedzone wcześniej produkty zmiksuj blenderem ręcznym na gładki krem, dopraw.
Śmietanę ubij, dopraw solą i pieprzem i wymieszaj delikatnie z zupą.
Na dnie talerza układaj szyjki rakowe i zalewaj je kremem. Zupę podawaj z opieczonymi w piekarniku kromkami bagietki posmarowanymi kwaśną śmietaną z dodatkiem kawioru.
- 1 kg całych raków blanszowanych
- 1 posiekana cebula
- 1 ząbek czosnku posiekany
- 2 łyżki koncentratu pomidorowego
- 100 ml białego wina
- 100 g masła
- 1 litr wywaru rybnego
- 6 kromek pieczywa tostowego
- 100 ml śmietanki kremówki (36 proc)
- sól
- pieprz
- 6 cienkich kromek bagietki
- 3 łyżki kawioru z łososia
- 2 łyżki kwaśnej śmietany
-
Śniadania -
Obiady -
Zupy -
Sałatki -
Ciasta -
Redakcja Ugotuj.to - ul. Czerska 8/10
- 00-732 Warszawa
- ugotuj.to@gazeta.pl
-
Porady. Jak zrobić? -
Ciasta i desery -
Nowalijki -
Napoje -
Kasze i ryż -
Przetwory
-
Gulasze -
Ryż -
Zapiekanki -
Makaron -
Ze świata -
Desery
-
Wigilia -
Obiad świąteczny -
Ryby -
Sałatki - Sałatka jarzynowa przepis
- Sałatka śledziowa przepis
- Sałatka z kuskusem i tuńczykiem
- Sałatka z pieczonymi burakami i serem owczym
- Wigilijna sałatka z czerwonej kapusty
- Sałatka śledziowa z fasolą i ziemniakami
- Sałatka pieczarkowa
- Sałatka z wędzonym łososiem
- Sałatka z groszkiem i krewetkami
- Sałatka z uszkami
-
Ciasta -
Dodatki