Tysiące przepisów z Ugotuj.to, Magazyn Kuchnia, Palce Lizać
Spaghetti z pesto z orzeszków pistacjowych
Spaghetti z pesto z orzeszków pistacjowych - składniki:
Spaghetti z pesto z orzeszków pistacjowych - sposób przygotowania:
Włochy. Rukolę umyj i osusz. Orzeszki upraż na suchej patelni, wystudź i zmiksuj na gładką masę z rukolą, startym serem i oliwą. Jeśli sos będzie za gęsty, dodaj więcej oliwy. Dopraw gałką muszkatołową, solą i pieprzem.
Makaron ugotuj al dente w osolonym wrzątku według instrukcji na opakowaniu. Odlewając makaron, zostaw kilka łyżek wody, w której się gotował.
Do makaronu dodaj kilka łyżek pesto i wymieszaj. Jeśli sos jest za gęsty, dolej kilka łyżek zachowanej wody z gotowania.
Podawaj posypany serem i udekorowany listkami rukoli.
- 120 g łuskanych orzeszków pistacjowych
- 1 pęczek rukoli
- 100 g sera pecorino romano
- grana padano lub parmezanu
- 150 ml oliwy
- gałka muszkatołowa
- sól
- pieprz
- makaron spaghetti
Tanie pesto z rukoli i pestek dyni. Gotowe w 3 minuty
-
Śniadania -
Obiady -
Zupy -
Sałatki -
Ciasta -
Redakcja Ugotuj.to - ul. Czerska 8/10
- 00-732 Warszawa
- ugotuj.to@gazeta.pl
-
Porady. Jak zrobić? -
Ciasta i desery -
Nowalijki -
Napoje -
Kasze i ryż -
Przetwory
-
Gulasze -
Ryż -
Zapiekanki -
Makaron -
Ze świata -
Desery
-
Wigilia -
Obiad świąteczny -
Ryby -
Sałatki - Sałatka jarzynowa przepis
- Sałatka śledziowa przepis
- Sałatka z kuskusem i tuńczykiem
- Sałatka z pieczonymi burakami i serem owczym
- Wigilijna sałatka z czerwonej kapusty
- Sałatka śledziowa z fasolą i ziemniakami
- Sałatka pieczarkowa
- Sałatka z wędzonym łososiem
- Sałatka z groszkiem i krewetkami
- Sałatka z uszkami
-
Ciasta -
Dodatki