Tysiące przepisów z Ugotuj.to, Magazyn Kuchnia, Palce Lizać
Wafle czekoladowe
Wafle czekoladowe - składniki:
Wafle czekoladowe - sposób przygotowania:
Przygotuj masę: w szerokim teflonowym rondlu podgrzej wszystkie składniki razem. Mieszaj cały czas trzepaczką, aż masa będzie jednolita. Zdejmij z ognia i ostudź.
Przygotuj wafle: przestudzoną masą przełóż wafle, zawiń je w papier i obciąż. Odstaw najlepiej na całą noc.
Przygotuj polewę: połamaną czekoladę rozpuść na małym ogniu razem z masłem, lekko przestudź i posmaruj wierzch wafla, a następnie udekoruj wiórkami kokosowymi.
- masa:
- 1 i 1/4 kostki (250 g) masła 1/2 szklanki (110 g) cukru pudru (jeśli wolisz słodszą możesz dać 3/4 szklanki)
- 3 czubate łyżki kakao
- 2 jajka
- polewa:
- 1 tabliczka (100 g) gorzkiej czekolady
- 25 g masła
- 1 opakowanie wafli tortowych
- 1/2 szklanki wiórków kokosowych
-
Śniadania -
Obiady -
Zupy -
Sałatki -
Ciasta -
Redakcja Ugotuj.to - ul. Czerska 8/10
- 00-732 Warszawa
- ugotuj.to@gazeta.pl
-
Porady. Jak zrobić? -
Ciasta i desery -
Nowalijki -
Napoje -
Kasze i ryż -
Przetwory
-
Gulasze -
Ryż -
Zapiekanki -
Makaron -
Ze świata -
Desery
-
Wigilia -
Obiad świąteczny -
Ryby -
Sałatki - Sałatka jarzynowa przepis
- Sałatka śledziowa przepis
- Sałatka z kuskusem i tuńczykiem
- Sałatka z pieczonymi burakami i serem owczym
- Wigilijna sałatka z czerwonej kapusty
- Sałatka śledziowa z fasolą i ziemniakami
- Sałatka pieczarkowa
- Sałatka z wędzonym łososiem
- Sałatka z groszkiem i krewetkami
- Sałatka z uszkami
-
Ciasta -
Dodatki