Tysiące przepisów z Ugotuj.to, Magazyn Kuchnia, Palce Lizać

Zupa z młodej kalarepki

Autor
A A A

Średnia ocena potrawy

Oceń przepis (2 głosy)

Zupa z młodej kalarepki - składniki:
Zupa z młodej kalarepki - sposób przygotowania: Kalarepki i liście starannie umyć. Z osączonych liści odciąć grube łykowate łodygi, cieńsze łodygi wraz z liśćmi posiekać. Kalarepki obrać, pokroić w cienkie słupki, wrzucić do litra wrzątku. Gotować 10 min. Potem dorzucić posiekane liście kalarepek, a po pięciu minutach - obrane ziemniaki pokrojone również w słupki. Gotować razem, aż ziemniaki będą miękkie. Na końcu dodać bulion warzywny w kostce, masło i zaciągnąć zupę śmietaną. Przyprawić do smaku. Już na talerzach można posypać posiekanym koperkiem.

Informacje o Zupa z młodej kalarepki

  • Obiad z młodymi warzywami

    Obiad z młodymi warzywami

    Zupa z młodej marchewki wyśmienicie smakuje w wersji pikantnej, np. z dodatkiem imbiru lub ostrej papryki. Jeśli jednak nie jesteś fanem takich smaków, polecamy również zupę z młodej kalarepki . Marchewkowa zupa-krem 1 pęczek młodej marchewki 2 dojrzałe pomidory 1 i 1/2 bulionu warzywnego 3