Tysiące przepisów z Ugotuj.to, Magazyn Kuchnia, Palce Lizać
Naleśniki kresowe
Naleśniki kresowe - składniki:
Naleśniki kresowe - sposób przygotowania:
Składniki ciasta zmiksować. Usmażyć naleśniki. Ziemniaki umyć, obrać, ugotować, odparować, pokroić w słupki. Boczek pokroić w kostkę i lekko przesmażyć, dodając posiekaną cebulę. Gdy cebula się zeszkli, dodać ziemniaki i pokrojone parówki (bez osłonek). Wlać śmietanę i keczup, dodać posiekaną natkę pietruszki, delikatnie wymieszać, przyprawić do smaku. Nałożyć farsz na naleśniki, zwinąć je w trąbkę i podawać.
- Ciasto:
- 20 dag mąki
- po szklance mleka i wody
- 2 jaja
- sól
- Nadzienie:
- 50 dag ziemniaków
- 2 cebule
- 15 dag wędzonego boczku
- 6-7 cienkich parówek
- po 3 łyżki gęstej śmietany i keczupu
- pęczek natki pietruszki
- pieprz
- sól
Ażurowe naleśniki na słono
-
Śniadania -
Obiady -
Zupy -
Sałatki -
Ciasta -
Redakcja Ugotuj.to - ul. Czerska 8/10
- 00-732 Warszawa
- ugotuj.to@gazeta.pl
-
Porady. Jak zrobić? -
Ciasta i desery -
Nowalijki -
Napoje -
Kasze i ryż -
Przetwory
-
Gulasze -
Ryż -
Zapiekanki -
Makaron -
Ze świata -
Desery
-
Wigilia -
Obiad świąteczny -
Ryby -
Sałatki - Sałatka jarzynowa przepis
- Sałatka śledziowa przepis
- Sałatka z kuskusem i tuńczykiem
- Sałatka z pieczonymi burakami i serem owczym
- Wigilijna sałatka z czerwonej kapusty
- Sałatka śledziowa z fasolą i ziemniakami
- Sałatka pieczarkowa
- Sałatka z wędzonym łososiem
- Sałatka z groszkiem i krewetkami
- Sałatka z uszkami
-
Ciasta -
Dodatki