Tysiące przepisów z Ugotuj.to, Magazyn Kuchnia, Palce Lizać
Kurczak z kuskusem i migdałami
Kurczak z kuskusem i migdałami - składniki:
Kurczak z kuskusem i migdałami - sposób przygotowania:
Przygotować nadzienie: migdały rozłożyć na blasze i zrumienić w piekarniku. Kuskus zalać wrzącym bulionem drobiowym, doprawić solą lub vegetą, przykryć i odstawić na 2 min. Dodać migdały i masło, wymieszać, przyprawić farsz i luźno napełnić nim wnętrze natartego solą i pieprzem kurczaka. Otwór zaszyć lub spiąć. Wsunąć tuszkę do rękawa do pieczenia, posypać wiórkami masła, zawiązać rękaw i ułożyć w brytfannie. Piec ok. 30 min w 190°C, a potem 30-40 min w 170°C. Przed wyjęciem z piekarnika nakłuć widelcem udko. Wypływający sok ma być klarowny. Podawać z duszonymi warzywami i sałatą w sosie winegret.
-
Śniadania -
Obiady -
Zupy -
Sałatki -
Ciasta -
Redakcja Ugotuj.to - ul. Czerska 8/10
- 00-732 Warszawa
- ugotuj.to@gazeta.pl
-
Porady. Jak zrobić? -
Ciasta i desery -
Nowalijki -
Napoje -
Kasze i ryż -
Przetwory
-
Gulasze -
Ryż -
Zapiekanki -
Makaron -
Ze świata -
Desery
-
Wigilia -
Obiad świąteczny -
Ryby -
Sałatki - Sałatka jarzynowa przepis
- Sałatka śledziowa przepis
- Sałatka z kuskusem i tuńczykiem
- Sałatka z pieczonymi burakami i serem owczym
- Wigilijna sałatka z czerwonej kapusty
- Sałatka śledziowa z fasolą i ziemniakami
- Sałatka pieczarkowa
- Sałatka z wędzonym łososiem
- Sałatka z groszkiem i krewetkami
- Sałatka z uszkami
-
Ciasta -
Dodatki