Tysiące przepisów z Ugotuj.to, Magazyn Kuchnia, Palce Lizać
Królik po myśliwsku
Królik po myśliwsku - składniki:
Królik po myśliwsku - sposób przygotowania:
W garnku wymieszać ocet z 2 szklankami wody, dodać posiekane cebule, 3/4 jałowca, liść laurowy, zagotować, a potem wystudzić. Umytą tuszkę królika ułożyć w kamionkowym garnku, zalać przygotowaną marynatą, przykryć i przynajmniej na dobę odstawić w chłodne miejsce. W tym czasie kilka razy obracać, by mięso dobrze się zamarynowało. Następnie podzielić ją (tasakiem) na mniejsze porcje, natrzeć solą i pieprzem i ułożyć w żaroodpornym naczyniu wyścielonym połową słoniny. Posypać posiekanymi szalotkami, papryką i resztą zmiażdżonego jałowca, przykryć pozostałymi plastrami słoniny, zalać czerwonym winem i przykryć. Piec ok. 2 godz. w gorącym (180°C) piekarniku. Podawać z ziemniakami i buraczkami lub z zasmażaną kapustą kiszoną.
-
Śniadania -
Obiady -
Zupy -
Sałatki -
Ciasta -
Redakcja Ugotuj.to - ul. Czerska 8/10
- 00-732 Warszawa
- ugotuj.to@gazeta.pl
-
Porady. Jak zrobić? -
Ciasta i desery -
Nowalijki -
Napoje -
Kasze i ryż -
Przetwory
-
Gulasze -
Ryż -
Zapiekanki -
Makaron -
Ze świata -
Desery
-
Wigilia -
Obiad świąteczny -
Ryby -
Sałatki - Sałatka jarzynowa przepis
- Sałatka śledziowa przepis
- Sałatka z kuskusem i tuńczykiem
- Sałatka z pieczonymi burakami i serem owczym
- Wigilijna sałatka z czerwonej kapusty
- Sałatka śledziowa z fasolą i ziemniakami
- Sałatka pieczarkowa
- Sałatka z wędzonym łososiem
- Sałatka z groszkiem i krewetkami
- Sałatka z uszkami
-
Ciasta -
Dodatki