Tysiące przepisów z Ugotuj.to, Magazyn Kuchnia, Palce Lizać

Orzechowa granola

Autor
A A A

Średnia ocena potrawy

Oceń przepis (0 głosów)

Orzechowa granola - składniki:
Orzechowa granola - sposób przygotowania: W rondelku roztop masło, dodaj miód, dopraw solą, wymieszaj. Do dużej miski wsyp płatki owsiane, dolej roztopione masło z miodem, dokładnie wymieszaj i rozprowadź równomiernie po blasze wyłożonej papierem do pieczenia. Wstaw do piekarnika rozgrzanego do 170 st. C i zapiekaj. Po 15 minutach wymieszaj płatki, ponownie rozprowadź i piecz kolejne 15-20 minut, aż będą złocistobrązowe. Wyjmij z pieca i ostudź. Upraż osobno orzechy i migdały na dużej patelni (możesz też je wstawić do rozgrzanego do 180 st. C piekarnika na 10-15 minut), ostudź i grubo posiekaj. Ostudzone płatki połam, przełóż do dużej miski, dodaj uprażone orzechy i pozostałe składniki, dokładnie wymieszaj. Podawaj z jogurtem i owocami. Tak przygotowaną granolę zużyj w ciągu miesiąca. Przechowuj ją w szczelnym pojemniku.

Informacje o Orzechowa granola

  • Granola

    Granola

    . Rozwiązanie to polecane jest w szczególności dla osób na diecie. Zobacz także: Granola na słono Orzechowa granola Granola owocowa Granola z jogurtem i sosem klonowym

  • Chrup na zdrowie!

    Chrup na zdrowie!

    natomiast domową orzechową granolę . Słodko-ostre orzeszki 250 g orzechów: laskowych, włoskich, nerkowców i migdałów w skórce 1/4 szklanki (50 g) brązowego cukru 2 łyżki miodu 1/2 łyżeczki mielonego cynamonu 1/2 łyżeczki mielonego imbiru 1/4 łyżeczki mielonej gałki muszkatołowej 1 łyżka miękkiego

  • Dania pełne błonnika

    Dania pełne błonnika

    Wysoką dawkę błonnika o poranku zapewni nam owsianka z dodatkiem orzechów i suszonych owoców. Jeśli chcesz, by błonnika było jeszcze więcej, zamiast płatków owsianych wybierz żytnie lub jęczmienne i dodaj do nich wiórki kokosowe. Polecamy również przepis na orzechową granolę . Owsianka z

  • Po co kupujesz, skoro możesz to zrobić sam? [12 produktów]

    Po co kupujesz, skoro możesz to zrobić sam? [12 produktów]

    zawierają mnóstwo cukru - zrób taką mieszankę po swojemu i sam zadecyduj, jakie dodatki lubisz. Tak przygotowaną granolę zużyj w ciągu miesiąca. Przechowuj ją w szczelnym pojemniku. Orzechowa granola 1/2 kostki (100 g) masła 3 łyżki (45 ml) płynnego miodu 4 szklanki (400 g) płatków owsianych górskich