Tysiące przepisów z Ugotuj.to, Magazyn Kuchnia, Palce Lizać
Makaron z dynią i ostrą papryczką
Makaron z dynią i ostrą papryczką - składniki:
Makaron z dynią i ostrą papryczką - sposób przygotowania:
Dynię zetrzyj na tarce o grubych oczkach. Ząbki czosnku pokrój w plasterki. Z papryczki chili usuń gniazdo nasienne, pokrój ją w plasterki.
W rondlu rozgrzej oliwę i krótko przesmaż czosnek, następnie dodaj papryczkę i dynię. Przesmażaj wszystko ok. 10 minut, dopraw solą.
Gdy dynia się dusi, w dużej ilości osolonego wrzątku ugotuj makaron al dente, zgodnie z instrukcją na opakowaniu. Odsącz, zachowaj 1/2 szklanki (125 ml) wody z gotowania.
Makaron przełóż do rondla z sosem, dokładnie wymieszaj i w razie potrzeby dolej wody z gotowania makaronu. Dodaj listki szałwii i podawaj.
Zwiastun jesieni: krem z dyni
-
Śniadania -
Obiady -
Zupy -
Sałatki -
Ciasta -
Redakcja Ugotuj.to - ul. Czerska 8/10
- 00-732 Warszawa
- ugotuj.to@gazeta.pl
-
Porady. Jak zrobić? -
Ciasta i desery -
Nowalijki -
Napoje -
Kasze i ryż -
Przetwory
-
Gulasze -
Ryż -
Zapiekanki -
Makaron -
Ze świata -
Desery
-
Wigilia -
Obiad świąteczny -
Ryby -
Sałatki - Sałatka jarzynowa przepis
- Sałatka śledziowa przepis
- Sałatka z kuskusem i tuńczykiem
- Sałatka z pieczonymi burakami i serem owczym
- Wigilijna sałatka z czerwonej kapusty
- Sałatka śledziowa z fasolą i ziemniakami
- Sałatka pieczarkowa
- Sałatka z wędzonym łososiem
- Sałatka z groszkiem i krewetkami
- Sałatka z uszkami
-
Ciasta -
Dodatki